پیامک‌هایی برای دریافت شارژ رایگان٬ سودجویانی در انتظار فرصت

ساخت وبلاگ

     

                           موبایلستان اولین مرجع اطلاع رسانی و اخبار موبایل
 

چند سالی است که اکثر کاربران در فضای مجازی و یا به صورت پبامک‌هایی ناشناس مخاطب پیام‌هایی با مضمون دریافت شارژ یا کسب خدمات رایگان قرار می‌گیرند. این پیامک‌ها کاربران را ترغیب به استفاده از کدهایی می‌کنند که نه تنها به کسب خدمات رایگان منجر نمی‌شود بلکه زمینه متحمل شدن ضررهای مالی را نیز برای کاربران فراهم می سازد. با موبایلستان همراه باشید تا در اخبار موبایل نگاهی ویژه بر این پیام ها داشته باشیم.

سرویس پیام کوتاه یا پیامک برای اولین بار در سال ۱۳۸۱ در ایران بهره‌ برداری شد و با گذشت زمان یکی از کاربردی ترین موارد استفاده از تلفن‌های همراه قرار گرفت. اخبار موبایل بیش از ۱۰ سال است که سرویس‌های پیامکی برای ارسال انبوه پیام‌های تبلیغاتی در ایران شروع به کار کرده‌اند. با ورود گوشی‌های هوشمند و رشد فضای مجازی٬ این پیام‌های تبلیغاتی در شبکه‌های مجازی و در دنیای وب نیز منتشر شدند که اگر از جنبه منفی این پیام‌ها که آزاردهنده بودن آن‌هاست، چشم پوشی کنیم می‌توان گفت این پیامک‌ها یکی از ابزارهای موفق در امر بازاریابی و تبلیغات هستند. اما اخیرا پیام‌هایی با مضمون دریافت شارژ یا کسب خدمات رایگان ارسال می‌گردند که با فریبکاری، کاربران را به سوی جریانی از ضررهای مالی سوق می‌دهد. شکایت‌های ثبت شده در این موارد کم نیستند و با استناد به سخنان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بیش از ۳۱۰۰ شکایت ثبت شده٬ با دستور سازمان تنظیم مقررات مبالغ عودت داده شده است. اما موضوع این پیامک‌ها چیست؟

پیامک‌ها و پیام‌های ناشناس و اقدامات فریبکارانه

 

 

همانطور که در تصاویر مشاهده می‌کنید٬ این پیامک‌ها که عمدتا با لحنی غیر رسمی و دوستانه ارسال می‌گردند٬ کاربران را به استفاده از کدهایی تشویق می‌کنند که به گمان کاربر٬ منجر به دریافت اینترنت رایگان٬ دریافت شارژ رایگان یا حتی افزایش موجودی حساب کاربر خواهد شد اما در واقع این کدها کاربر را وارد لیست تبلیغاتی شرکت مزبور می‌کند البته این کمترین اتفاق ناخوشایندی است که انتظار شما را می‌کشد. اگر شما با استفاده از کدهایی که از محتوای آن آگاهی ندارید بصورت اینترنتی خریدی انجام دهید٬ براحتی رمز اینترنتی حساب بانکی خود را در اختیار سودجویان قرار داده اید و ریسک سرقت اینترنتی از حسابتان را افزایش داده‌اید.

گاهی اوقات به امید دریافت خدماتی رایگان که توسط پیام‌هایی در وب یا فضای مجازی به نمایش گذارده شده اند٬ اقدام به استفاده از شماره‌ها یا کدهایی می‌کنید و در نهایت خدمات مورد نظر نیز برای شما فعال می شود البته نه بصورت رایگان و شما ناچار به پرداخت صورت حساب‌های هنگفتی می‌شوید که به گمان خود باید رایگان می بودند.

در این راستا محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در صفحه اینستاگرام خود نوشت:
همواره مردم از بنده در مواجهه حضوری و یا در فضای مجازی خواسته‌اند که با پیامک‌های مزاحم تبلیغاتی و فریبکاری‌ها و کلاهبرداری‌هایی که در این زمینه گاهی صورت می‌گیرد، مقابله جدی شود. پس از آنکه در عید فطر، عده‌ای با پیامک و طرح دروغ اینترنت ۱۲۰ گیگابایتی، تعدادی از مشترکین را فریب دادند و آنها اجبارا عضو یک سرویس حجمی یکی از اپراتورهای تلفن همراه شدند، اکنون عده‌ای دیگر با سوءاستفاده از سرویس‌های ارزش افزوده‌ اقدام به کلاهبرداری از مشترکین کرده‌اند.

اپراتورها اخبار موبایل از سوی رگولاتوری ملزم شده‌اند در این باره به مشترکین اطلاع‌رسانی لازم را انجام دهند و همچنین به تمامی شرکت‌های ارایه‌دهنده خدمات مبتنی بر محتوا برای انجام ندادن اینگونه تبلیغات اخطار جدی ارسال کنند.

با توجه به دستور رگولاتوری به اپراتورها مبنی بر اطلاع‌رسانی به مشترکان، اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات ایران اعلام کرد که پیام‌هایی که با مضمون ارسال کد جهت دریافت شارژ رایگان یا هدیه از طریق شماره‌های مختلف پیامک شده یا در فضای مجازی ارسال می‌شود، تبلیغاتی است و عمدتاً با هدف فروش کالا یا خدمات ارسال می‌شود و پاسخ دادن به آن‌ها ممکن است برای مشترک هزینه دربرداشته باشد. روزهای گذشته نیز اپراتور همراه اول طی پیامکی به تمام کاربران خود اعلام کرد” پیام هایی که با مضمون ارسال کد جهت دریافت شارژ رایگان یا هدیه از طریق شماره های مختلف پیامک شده یا در فضای مجازی ارسال می شود، تبلیغاتی است و عمدتاً با هدف فروش کالا یا خدمات ارسال می شود و پاسخ دادن به آنها ممکن است برای مشترک هزینه در برداشته باشد”

همچنین یکی از اپراتورهای مطرح کشور تصریح کرده است مشترکین باید درباره پاسخ دادن به اینگونه پیام‌ها اطلاع لازم را از نوع پیام و میزان هزینه آن داشته باشند.

بهترین و مطمئن‌ترین روش اطلاع یافتن از نحوه دریافت خدمات و شارژ سیم کارت‌های اعتباری در هر اپراتور٬ مراجعه به درگاه رسمی اپراتورها و صفحه‌های رسمی آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی است. اخبار موبایل همچنین پیامک‌هایی که با نام رسمی اپراتور برای شما ارسال می‌گردند نیز معتبر هستند.

 اخبار موبایل

بنابراین باید با هوشیاری بیشتری با چنبن پیامک‌ها یا پیام‌های ارسال شده در فضای مجازی برخورد کنیم تا از وقوع هر اتفاق ناخوشایندی که ضرر مالی را به همراه دارد٬ پیشگیری کنیم.

 

منبع: سایت موبایلستان


بیشتر بخوانید: 

اخبار مرکز آموزش های عالی آزاد خبر...
ما را در سایت اخبار مرکز آموزش های عالی آزاد خبر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : زهرا میرالماسی elac3 بازدید : 133 تاريخ : شنبه 30 تير 1397 ساعت: 19:03