صدا و سیما بهترین مسیر برای راهیابی به عرصه هنر دوبله است

ساخت وبلاگ

 

صدا و سیما بهترین مسیر برای راهیابی به عرصه هنر دوبله است

نصرالله مدقالچی دوبلور پیشکسوت، در گفتگویی اختصاصی بیان کرد : جوان های علاقه مند به دوبله برای ورود به این عرصه حرفه ای باید از طریق قانونی و از مسیر مشخص شده توسط صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در این مسیر قدم بردارند و با توجه به استعداد و ظرفیتی که دارنددر این هنر ماندگار شوند.مدقالچی ادامه داد : من هم سال ها پیش زمانی که در آغاز راه بودم، در استودیو امینی اولین فعالیتم را آغاز کردم، آن روز ها برایم بسیار خاطره انگیز است و با تمام سختیهایی که کشیدیم هنوز هم می خواهم زمان به عقب باز گردد و آن روز ها را ببینم و تجربه کنم. این دوبلور پیشکسوت گفت : امروزه شرایط دوبله در صدا سیما بسیار متفاوت شده است و علاقه مندان با شرایط هموارتری وارد عرصه دوبله در صدا سیما می شوند، به خصوص وجود سازمان بزرگی همچون صدا و سیما، مرکز مطمئنی برای ورود و هنرنمایی جوانان است . وی عنوان کرد : آخرین فعالیتی که در دوبله داشتم حدود ده روز پیش بود و به طور دقیق خیلی مداوم فعالیت دوبله ندارم، برای اینکه باید فیلم خوبی وجود داشته باشد و برایم قابل توجه و خوب باشد. دوبله در صدا سیما مدقالچی تاکید کرد : تمام کارهایم را دوست دارم و به کار عشق می ورزم حتی اگر تا امروز رول های کوچکی هم داشته ام برایم جذاب بوده است، اما در سالهای فعالیتم در دوبله همیشه آثار شاخصی داشتم برای نمونه در فیلم محمد رسول الله به جای ابوسفیان و همچنین رولی که در فیلم گوژ پشت نوتردام داشتم برایم خاطره انگیز و ماندگار است . این هنرمند در پایان افزود : ما با ایجاد شرایط متفاوت و جالب توجه در هنر دوبله در صدا سیما می توانیم این هنر را با حضور پیشکسوتان این عرصه و همچنین نیروهای مستعد جوان به تعالی برسانیم.

آموزش گویندگی گویندگی در صدا سیما گویندگی در رادیو آموزش اجرا در صدا سیما دوبله در صدا سیما

تست صدا در رادیو ایران برگزار می شود

با حضور علاقمندان به حرفه گویندگی، عصر امروز تست صدا در رادیو ایران برگزار می شود.به نقل از شبکه رادیویی ایران، شنوندگان زیادی برای حضور در برنامه و شرکت در مسابقه گویندگی و اجرا اعلام آمادگی کردند که تاکنون حدود 300 نفر در آزمون اولیه ثبت نام کردند. « مهدی ساعی » تهیه کننده مسابقه « یک دو صدا » درباره یک مرحله دیگر از این آزمون گفت : چهارشنبه، 6 مرداد، دور سوم آزمون اولیه با داوری « سرور پاکنشان » ، استاد « امیر نوری » و « ایمان ساکی » در رادیو ایران برگزار می شود . از بین 300 نفر شرکت کننده 20 نفر آن ها مجوز حضور در برنامه را با توجه به امتیازات کسب شده به دست خواهند آورد.وی افزود : در دو دور قبلی آزمون صدا 150 نفر ثبت نام کرده بودند که 15 نفر آن ها برای حضور در برنامه توسط داوران تایید شدند.ساعی خاطر نشان کرد : این آزمون از ساعت 13 تا 18 در استودیو شماره یک ساختمان شهدا برگزار می شود.همچنین 300009090 سامانه پیامکی این برنامه و راه ورود و ثبت نام است.در سایت رادیو ایران و صفحه اختصاصی برنامه نیز بخشی برای صداهای غایبی در نظر گرفته شده است که امکان حضور در برنامه را نداشتند و می توانند نمونه صدای خود را ارسال کنند و بعد از اعلام نظر داوران و پس از تایید آنها، اقدامات لازم جهت حضور در برنامه صورت می گیرد.

آموزش گویندگی گویندگی در صدا سیما گویندگی در رادیو آموزش اجرا در صدا سیما دوبله در صدا سیما

فوت و فن گویندگی خبر

گویندگی خبر ازجمله مشاغل حساس، تخصصی و پُراسترس در بخش خبری رادیو و تلویزیون است . بخش خبر به عنوان رسمی ترین و جدی ترین بخش های یک رسانه محسوب می شود، بنابراین گویندگان آن ها نیز از چهره و صدایی رسمی و جدی برخوردارند . گویندگان و کسانی که در بخش های خبری کار می کنند به واسطه پخش زنده اخبار، به مرور انواع اتفاق و گاف استودیویی را تجربه می کنند و جزوات، کتاب ها و کلاس های آموزشی بسیاری را پشت سر می گذارند . در این گزارش به ضرورت جوانگرایی و انتقال تجربیات گویندگان پیشکسوت ومشکلات و دغدغه هایشان پرداخته می شود . گویندگی خبر از نظرآگاهی، علم و از نظر اجرایی، فن است . لذا گویندگی تلفیقی از علم و فن است . علم به تنهایی برای گویندگی خبر جواب نخواهد داد . جنبه علمی آن برای افزایش آگاهی، دانش و معلومات گوینده خوب و ضروری است، اما داشتن آگاهی و معلومات بالا تا وقتی به حوزه اجرا نرسد نمی تواند به گوینده خبر کمک کند . مانند کتابخانه ای که بهترین کتاب ها در آن وجود دارد، اما هیچ استفاده ای از کتاب ها نشود.علاوه بر این که بسیاری از علوم و فنون گویندگی اکتسابی است، بسیاری دیگرهم ذاتی است و باید گوینده، جوهره گویندگی مانند رنگ و زنگ صدا، جنس و تونالیته مناسب را داشته باشد . صرف داشتن معلومات فراوان، کسی را گوینده نمی کند.مخاطب شناسی در تمام حوزه های ارتباطات یک امر مهم است . این امر مهم در بخش خبر و اخبار رادیو و تلویزیونی به یک اصل تبدیل می شود . خبر باید بداند مخاطب کیست، کجاست و چه نیازی دارد . بعد از بررسی نیازهای مخاطب، مشخص می شود یک گوینده جوان می تواند مخاطب را اغنا کند یا الزاما نباید جوان باشد . بسته به نوع خبر، میزان اعتماد مخاطب به خبر منتشرشده فرق می کند . خبری که سیاسی، اجتماعی و تحلیل پذیر است ارتباط مستقیمی با گوینده باسابقه و کهنه کارتر دارد و مخاطب از نظر روان شناسی اعتماد بیشتری به این گوینده می کند، اما خبرهای با ریتم تندتر، شادتر و اخباری مانند ورزشی را دوست دارد از گویندگان باانرژی و جوان تر دریافت کند؛ پس در همه موارد نمی توان به جوانگرایی تأکید کرد.در گویندگی تولید، گوینده با زبان بدن، امثال و حِکَم و شنیدنی ها و دیدنی های مختلف، مخاطب را نگه می دارد . در بخش تولید، مجریان جوان اقبال فراوانی در جلب مخاطب دارند، اما درگویندگی خبر به دلیل رسمی و جدی بودن نوع کار، مخاطب به گوینده های باسابقه، بیشتر اعتماد می کند.گویندگان پیشکسوت عرصه خبر در حقیقت سرمایه های صدا و سیما هستند . سازمان طی سالیان دراز روی این افراد هزینه مادی و معنوی کرده است، لذا این گویندگان را نمی توان به بهانه بازنشستگی کنار گذاشت . اتفاقا سن بازنشستگی یک نوع فراغت بال و اندیشه برای این سرمایه های انسانی است و فرصتی برای رسانه ملی تا از دانش و تجارب آنان در اتاق فکر، کلاس های آموزشی با هدف انتقال تجارب گویندگی به جوان تر ها بهره ببرد.گوینده جوانی که می خواهد بسیاری از ریزه کاری های گویندگی خبر را از طریق آزمون و خطا یاد بگیرد در یک یا چند جلسه آموزشی می تواند اندوخته های علمی و عملی گویندگان پیشکسوت را فراگیرد . این فرصت حتی برای مخاطب هم خوب است، چراکه از قبل هزینه آموزش گویندگان جوان را سازمان صدا و سیما پرداخته است . در یک کلام، دو شغل گویندگی و خبرنگاری بازنشستگی ندارد.

آموزش گویندگی گویندگی در صدا سیما گویندگی در رادیو آموزش اجرا در صدا سیما دوبله در صدا سیما

در حوزه اطلاع رسانی و خبر، داشتن سابقه و تجربه برای عوامل خبر یکی از عوامل موفقیت یک تحریریه، بخش خبری و شبکه خبری محسوب می شود . این عامل برای گویندگان خبر نمود بیشتری دارد.از طرف دیگر جوانگرایی در شبکه های خبری بسیار مطلوب و ضروری است، اما به شرطی که تجربه پیشکسوتان این حرفه به گویندگان جوان منتقل شود . گویندگان جوان توان و انرژی بیشتری برای حضور در بخش خبر و ارائه اخبار و گویندگان پیشکسوت گنجی به نام تجربه دارند؛ بنابراین بهره مندی از این گنج، بی شک فرصتی برای گویندگان جوان است.در دنیای رسانه های امروز، آموزش نقش بسیار مهمی در تقویت توانایی های گویندگان خبری دارد؛ چراکه تحولات ارتباطی و اطلاعاتی در دنیای امروز شتاب زیادی گرفته و فعالیت های آموزشی می تواند معلومات و نوع اجرای گویندگان را به روز نگه دارد.گویندگی خبر، هم نوعی علم است و هم یک فن تخصصی؛ چراکه در هیچ مقطعی از این حرفه نمی توانی بی نیاز از فراگیری شوی . گوینده ای که تصور کند دیگر به آموزش و یادگیری نیازی ندارد در حقیقت به انتهای شغل حرفه ای خود رسیده است.

ویژگی های گوینده رادیو

اولین بحثی که می خواهیم مطرح کنیم راجع به گویندگی در رادیوست . کاملاً روشن است که گوینده به کسی گفته می شود که مطلبی را برای رادیو می خواند و بیان و عرضه می کند . اگر بخواهیم این موضوع را به تعریف بیاوریم باید بگوییم گوینده شخصی است که صدای خوب و لطیفی دارد، با آهنگی جذاب و متفاوت از دیگران . یعنی در واقع صدایی خوب به صورتی که قبلاً نشنیده باشیم یا برای گوش ما تازگی داشته باشد . علاوه بر صدای خوب، این شخص در عین حال باید دارای سواد و اطلاعات کافی باشد و بتواند به مفاهیم مربوط به متن ضمن خواندن توجه کند . در عین حال گوینده باید توان تشخیص کافی در بیان و القای مفاهیم و انتخاب ریتم مناسب برای بیان مفاهیمی که در متنش وجود دارد را داشته باشد . تسلط کافی بر ادبیات و واژه های متن نیز بسیار مهم است و به همین منظور گوینده باید مدام برای خوب بیان شدن این واژه ها و اصطلاحات در صدد کسب اطلاعات تازه و جدید باشد.

آموزش گویندگی گویندگی در صدا سیما گویندگی در رادیو آموزش اجرا در صدا سیما دوبله در صدا سیما

از مهمترین خصوصیاتی که یک گوینده رادیو باید داشته باشد حساسیت در فهم و تفهیم مطالب است . یعنی هم خودش خوب بفهمد و هم خوب بفهماند . و سعی کند که این حرکت را با احساس مناسب و قابل قبول به شنونده منتقل کند . در واقع نقش عمده و نهایی گوینده این است که زمینه را برای برانگیختن رغبت شنیدن و گوش دادن و به طور کلی جلب توجه شنونده برای گرفتن این اطلاعات فراهم کند.

یک گوینده خوب رادیویی در ضمن کار و فعالیت های گویندگی اش باید یکسری نکات و ملاحظات دائم مد نظرش باشد . یکی گسترده تر کردن آشنایی با ادبیات موضوعاتی است که همواره در دسترس اوست و با آن سر و کار دارد . یعنی شیوه ها، فرم ها، سبک های جدید را در ادبیاتی که درباره اش بحث می کند مد نظر داشته باشد و آن را توسعه دهد . دیگر اینکه برای بیان درست، کامل و دقیق عبارات و واژه ها و اصطلاحات تمرین کند . چون مردم از گوینده یاد می گیرند و اگر گوینده این اصطلاحات را درست بیان کند ما هم به عنوان شنونده حتماً آن اصطلاحات و تعابیر را درست بیان خواهیم کرد.

همچنین گوینده باید در ادای صحیح واژه ها و کلمات اهتمام ورزد تا درست ترین شکل واژه ها و کلمات در گوش همه بنشیند و همچنین به دکلماسیون و رعایت اصول فنی توجه کند . اگر به این نکات توجه شود بیان مفاهیم هم بهتر صورت می گیرد . یعنی با توجه به دکلماسیون درست بهتر می توان مفاهیم مورد نظر را بیان کرد . به اعتقاد من گوینده باید متن را به گونه ای بخواند که شنونده راضی نگه داشته شود . یعنی گوینده دائماً خود را در ارتباط متقابل با شنونده ببیند و این رابطه قطع نشود.

آموزش گویندگی گویندگی در صدا سیما گویندگی در رادیو آموزش اجرا در صدا سیما دوبله در صدا سیما

چه کسی میتواند یک مجری خوب باشد؟

نکات مهم در راه تبدیل شدن به یک مجری خوب چیست؟

- مجری آدم اینکاره می خواهد، بالاخره این حرفه یک جوهره هنری لازم دارد، برای مجری شدن داشتن یک شخصیت قوی و خود باور در ابتدای کار بسیارمهم است. - تمرین و تمرین و تمرین ... . بعد از نزدیک به سی سال کار اجرا با اطمینان می گویم مجری گری هر برنامه ای یک تجربه جدید است . کار زیاد و برنامه های مختلف شما را آماده تر می کند، البته برای مبتدیان بهترین وسیله آینه است! با آینه کار کنید و خودتان را از چشم بیننده ها ببینید. - مجری بی سواد آفت رسانه است . مجری بدون اطلاع سرباز بدون سلاح در میدان جنگ است . با تحقیق و کار بر روی موضوعات از سلام برنامه تا طراحی سئوال و حتی سناریوی ذهنی برخورد با موضوعات و میهمانان، ارزش های اجرای خودتان را افزایش دهید. - یک مجری خوب از همان ابتدای کار نگاه به دوربین را یاد می گیرد . نگاه های شما سر درونتان را برای مخاطبان بر ملا میکند . نگاه منطقی و صمیمانه به دوربین به عنوان چشم بینندگان اصل مهمی است. - راحت و طبیعی مثل خودتان باشید ! به عنوان یک مجری از توی جعبه جادو با آدم توی خیابان چقدر فرق دارید؟ هر چه رفتار و عکس العمل های شما در اجرای تلویزیونی صمیمانه تر و واقعی تر باشد به مردم نزدیکتر می شوید. - دوستی می گفت برخی بازیگران نمایش با دست های خود مشکل دارند ! عینا بعضی مجریان تلویزیون که فنون ارتباط غیر کلامی را بلد نیستند . استفاده از زیان تن، پیرا زبان و حتی ظاهر که بخش های مختلف این ارتباط را تشکیل می دهد نقش مهمی در القای منظور شما و تاثیر کلام و اجرایتان خواهد داشت. - مجری برای محبوبیت نیاز به ماندگاری دارد، چیزی بین 5 تا 7 سال حضور در یک برنامه باعث می شود کم کم برای مردم برند شوید . مخاطبان اول نسبت به مجری شناخت پیدا کرده و در ادامه در صورت تامین نظرشان به مجری اعتماد پیدا می کند . هر مجری برای اینکه بین همه صدا ها و چهره ها شناخته شود باید سبک داشته باشد . بنابراین از همان ابتدا که معمولا با تقلید کار را شروع می کنید دنبال پیدا کردن سبک خودتان باشید. - کنترل احساسات برای مجری لازم است، مخصوصا اگر محبوب هم باشید، به شدت بر روی مخاطبان خود تاثیر خواهید داشت . توانایی غلبه بر خشم، شادی، تنفر و غرور به مرور زمان و با تجربه بدست می آید. - تن ها صداست که می ماند، جمله قشنگی است . یک مجری باید بتواند صدایش را بشناسد و از توانایی آن اگاه باشد . سرعت، ریتم، وضوح، بالا بردن کیفیت صدا، تلفظ و .. . از جمله نکاتی هستند که مجری باید برای بهتر شدن آن ها تلاش کند . پیشنهادمی کنم مجریان مبتدی، کار همکاران قدیمی تررا خوب گوش کنند البته هنر گوش کردن هم خود جزیی از صفات یک مجری خوب است.

آموزش گویندگی گویندگی در صدا سیما گویندگی در رادیو آموزش اجرا در صدا سیما دوبله در صدا سیما

مجری گری - بازیگر - آموزش - آموزش - کلاس - هنرمند - هنر - مجری - صدا - زبان - تلویزیون - تست - ایران - اجرا - رادیو -

 

اخبار مرکز آموزش های عالی آزاد خبر...
ما را در سایت اخبار مرکز آموزش های عالی آزاد خبر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : زهرا میرالماسی elac3 بازدید : 151 تاريخ : سه شنبه 20 تير 1396 ساعت: 23:44