ممنوعیت برگزاری آزمون های پیشرفت تحصیلی در مدارس

ساخت وبلاگ

ممنوعیت برگزاری آزمون های پیشرفت تحصیلی در مدارس ٬ گامی دیگر در جهت اجرای سند تحول بنیادین است که پس از حذف مدارس سمپاد و ادغام آزمون مدارس تیزهوشان و مدارس نمونه دولتی برای دوره دوم متوسطه از سوی وزارت آموزش و پرورش اعلام گردیده است و مانند اخبار مربوط به مدارس که اخیرا منتشر شده٬ سوالات بسیاری را برای والدین و دانش آموزان بوجود آورده است. منظور از آزمون‌ های پیشرفت تحصیلی در مدارس چیست؟ گروه هدف برای اجرای ممنوعیت برگزاری آزمون های پیشرفت تحصیلی در مدارس کدام مقطع است؟ چه زمانی این طرح اجرا خواهد شد؟ و…
برای پاسخ به این سوالات و توضیح جزئیات مربوط به ان با ما همرا باشید.

اگر درمورد اجرای ممنوعیت برگزاری آزمون های پیشرفت تحصیلی در مدارس و اخبار مدارس با سوالاتی مواجه شدید٬ فرصت مشاوره با مشاوران مجرب مشاورگروپ را از دست ندهید.

حذف آزمون ورودی مدارس خاص

در پی اجرایی شدن تصمیمات اخیر وزارت آموزش و پروش٬ مدارس غیردولتی خاص هم در سال تحصیلی آینده آزمون ورودینخواهند داشت. برخی مدارس غیردولتی با برگزاری آزمون ورودی و گزینش دانش آموزان طی یک آزمون ورودی نسبت به ثبت نام دانش آموزان در پایه هفتم اقدام می‌کردند که با اجرایی شدن این طرح٬ مدارس غیر دولتی نیز در سال آینده آزمونی نخواهند داشت. با هدف کاهش استرس و فشار روانی دانش آموزان تمام شبه کنکورها در مقطع ابتدایی حذف می گردند. لازم به ذکر است که اولین گام برای کاهش استرس دانش آموزان در مقطع ابتدایی حذف نمرات تحصیلی و اجرای ارزشیابی توصیفی بوده است.

ممنوعیت برگزاری آزمون های پیشرفت تحصیلی

در جهت کاهش استرس دانش آموزان و تاکید بر تربیتی بودن مدارس به ویژه در مقطع ابتدایی٬ آزمون های پیشرفت تحصیلی در مدارس که توسط مدیران و معلمان بصورت برنامه ریزی شده برگزار می‌گردید حذف خواهد شد. بطور مثال برخی مدارس در سال بیش از ۱۰ آزمون پیشرفت تحصیلی در مدرسه برگزار می‌کردند که سبب تحمل فشار روحی روانی بالا برای دانش آموز می‌شد که از سال تحصیلی ۹۷ برگزاری آزمون های پیشرفت تحصیلی ممنوع خواهد بود و مدیران و معلمان مجاز به برگزاری این گونه آزمون ها به صورت سازمان یافته نیستند.

البته برخی موسسات آموزشی مجاز به برگزاری این آزمون ها هستند و آزمون هایی را با هدف تعیین سطح علمی دانش آموزان برگزار می‌کنند که چندان توصیه نمی‌شود دانش آموزان مقطع ابتدایی وارد این آزمون ها شوند.

تقویت طرح شهاب پس از ممنوعیت برگزاری آزمون های پیشرفت تحصیلی

پس از حذف مدارس تیزهوشان و ادغام آزمون تیزهوشان و نمونه دولتی در دوره دوم متوسطه٬ تصمیم به اجرای طرح شهاب مدارس به صورت گستره و همگانی گرفته شد. هدف اصلی اجرای طرح شهاب در مدارس ، شناسایی حوزه‌های استعدادی دانش‌آموزان و هم‌چنین هدایت لحاظ‌ شده به صورت عمومی و برای همه آن‌هاست. به این صورت که نباید هیچ‌گونه جداسازی در کلاس درس و امتیاز مادی و تحصیلی ویژه‌ای برای هیچ‌یک از آن‌ها صورت گیرد.

حالا با ممنوعیت برگزاری آزمون های پیشرفت تحصیلی در مدارس اجرای طرح شهاب تقویت خواهد شد٬  طرح شهاب مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و بنیاد ملی نخبگان را دارد و در سال تحصیلی ۹۱-۹۲ ابتدا برای ۷ استان بصورت آزمایشی اجرا شده است.

ورود و فروش کتب غیرمجاز توسط مدیر و معلمان ممنوع شد

کتب کمک درسی که ابتدا با هدف پیشرفت در تحصیل و تکمیل کردن موضوعات کتب درسی برای دانش آموزان و گروه‌های هدف منتشر شدند٬ امروزه به عنوان معضلی بزرگ برای معلمان و دانش آموزان و حتی مسئولین آموزش و پروش کشور٬ شناخته شده اند. برخی کتب کمک درسی توسط معلمان و مدیران مدارس به دانش آموزان فروخته می‌شود که چندان هم مورد تایید نیستند از این رو تصمیم بر ممنوعیت ورود و فروش کتب کمک درسی غیرمجاز توسط مدیران و معلمان گرفته شده و اجرا خواهد شد.  کتب کمکی آموزشی استاندارد همه ساله در انتهای کتب درسی معرفی می‌شود اما از این پس مدیر و معلم مدرسه مجاز به ورود و فروش کتب غیرمجاز نیستند.

استراتژی جدید آموزش و پرورش٬ تقویت مدارس مقطع دوم متوسطه سمپاد

با حذف آزمون ورودی تیزهوشان در پایه هفتم و حذف مدارس سمپاد٬ وزارت آموزش و پروش تصمیم دارد مدارس تیزهوشان در دوره دوم متوسطه را تقویت و سامان دهی کند. دوره اول متوسطه و دوره دوم ابتدایی دوره هویت یابی و شکوفا شدن استعداد ها است که با اجرای طرح شهاب دانش آموزان مستعد شناخته شده و در دوره دوم متوسطه گزینش و از سایر دانش اموزان جدا خواهند شد.


مطالب تکمیلی

اخبار مرکز آموزش های عالی آزاد خبر...
ما را در سایت اخبار مرکز آموزش های عالی آزاد خبر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : زهرا میرالماسی elac3 بازدید : 168 تاريخ : سه شنبه 8 اسفند 1396 ساعت: 4:10